h

Vragen over bewonersavond Thermphos

12 maart 2011

Vragen over bewonersavond Thermphos

Op 10 maart werden de nieuwe leden van de Provinciale Staten van Zeeland geïnstalleerd, de agenda van deze feestelijke vergadering bood ruimte voor het stellen van vragen. SP-fractievoorzitter Ger van Unen greep deze mogelijkheid aan om te vragen naar de geplande bewonersbijeenkomst op 16 maart in Nieuwdorp. De SP-fractie wilde namelijk weten wat de Gedeputeerde wilde vertellen over het rapport van de commissie Mans.

De commissie deed in opdracht van de Provinciale Staten onderzoek naar de rol van de provincie bij Thermphos en kwam met harde conclusies. Tijdens de presentatie van dit rapport reageerde de Commissaris van de Koningin Karla Peijs dat een deel van de conclusies niet kloppen met de inhoud van het rapport. De SP vond dit niet kunnen, de Provincie kan en mag pas een mening vormen over het rapport nadat hierover gesproken is in de Provinciale Staten.

Om er zeker van te zijn dat de Provincie niet nogmaals buiten haar boekje trad, voelde Ger van Unen de Gedeputeerde Van Waveren, die over communicatie naar inwoners gaat, aan de tand. Zij kreeg van hem de nadrukkelijke toezegging dat de Provincie het enkel bij een feitelijk relaas zal houden over de conclusies van de commissies, zonder daar een eigen mening over te geven.

Vragen bewonersavond Thermphos (.pdf 112 kB)

U bent hier