h

Provincie volgt SP: Avondspitsregeling Zeelandbrug in 2013

29 augustus 2012

Provincie volgt SP: Avondspitsregeling Zeelandbrug in 2013

Per 2013 zal de Zeelandbrug in de zomer tijdens de avondspits gesloten blijven, dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten in haar antwoord op de schriftelijke vragen van de SP.



Al in augustus 2011 vroeg de SP om een dergelijke regeling, Roland van Tilborg woordvoerder mobiliteit: 'Natuurlijk vinden we het erg jammer dat het ruim een jaar duurt voordat er actie ondernomen wordt. We hadden graag gezien dat de nieuwe dienstregeling afgelopen zomer al in ging, desnoods als proef.'

De Provincie heeft tijdens de zomer van 2011 metingen laten doen naar de reistijden en het aantal brugopeningen. In het voorjaar van 2012 is er vervolgens overleg geweest met het watersportverbond en Rijkswaterstaat.

Om de scheepvaart goed en tijdig te informeren via de Wateralmanak is besloten om de wijziging per 1 januari 2013 in te laten gaan. Een proef tijdens de zomer van 2012 zou de besluitvorming niet versnellen omdat dezelfde zorgvuldige en uitgebreide wettelijke procedure gevolgd moet worden die ook bij de definitieve wijziging van de bedieningstijden nodig, aldus het College.

pdfAntwoord op vervolgvragen openingstijden Zeelandbrug (100KB)
SP wil snel oplossing avondspits Zeelandbrug

U bent hier