h

SP biedt OV rapport aan

18 februari 2014

SP biedt OV rapport aan

Foto: SP / SP bus

‘Om een goed toegankelijk openbaar vervoer (OV)  te garanderen zijn vervanging van reguliere buslijnen door buurtbussen niet de juiste weg.’ Dit is een van de conclusies die in het  OV rapport van de SP staan. Dit rapport is samengesteld aan de hand van de resultaten van de enquêtes die de socialisten afgenomen hebben onder reizigers en chauffeurs in oktober 2013.

Tijdens de commissievergadering Economie en Mobiliteit heeft Roland van Tilborg, woordvoerder OV, het rapport aangeboden aan OV verantwoordelijke  gedeputeerde Van Heukelom. Hij bedankte de SP voor het rapport en is benieuwd of de resultaten overeen komen met de onlangs gehouden landelijke OV klantenbarometer. Van Tilborg: “Wij ook maar daar hebben wij alle vertrouwen in.“

De SP hoopt dat de komende concessiehouder de conclusies en aanbevelingen ter harte neemt en er haar voordeel mee doet. “ Het is natuurlijk al van de zotte dat we te maken hebben met marktwerking in het OV. Hierdoor wordt er niet meer op de eerste plaats naar de reiziger gekeken maar naar het geld! Hierdoor wordt uiteindelijk een goed, degelijk en toegankelijk OV langzaam uitgekleed. Je komt zo in een neergaande spiraal terecht waar niet makkelijk uit te komen is. En uiteindelijk is de reiziger hier de dupe van!” Aldus Van Tilborg.

Reactie toevoegen

U bent hier