h

Blij met een dode mus....

15 maart 2014

Blij met een dode mus....

”De vlag hing al uit, de WCT plannen eindelijk overboord gegaan. Eindelijk verstandigheid als het om de WCT gaat…. Helaas niets bleek minder waar.” Zo begon Roland van Tilborg, SP Statenlid, zijn betoog bij het interpellatiedebat wat de Partij voor Zeeland had aangevraagd over de Westerschelde Container Terminal(WCT).

De reden van dit interpellatiedebat(een debat waar een of meerdere gedeputeerde op het matje geroepen worden) was het interview wat in de PZC van 11 februari stond met de gedeputeerden. Hierin werd onder andere vermeld dat de stekker uit het WCT project gehaald zou zijn. Dit werd later tegengesproken en erbij vermeld dat de stekker er niet uit lag maar dat de plannen in de ijskast gezet waren.

“Het is eigenlijk absurd dat de provincie ‘ondernemertje’ wilde spelen. Allemaal groteske plannen bedenken en ergens halverwege hopen dat er een of meerdere investeerders tevoorschijn komen. Naar het idee van de SP is er in omgekeerde volgorde gewerkt door de provincie. Naar ons idee had het andersom moeten zijn: een ondernemer(investeerder) komt met een plan, de provincie kan dan faciliteren voordat er ook nog maar een euro is uitgegeven. En er moeten dan wel duidelijke afspraken gemaakt worden wie de rekening betaalt als de investeerder afhaakt.” volgens Van Tilborg.

De socialisten vragen zich af hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen? En heeft tijdens het debat aangekondigd dat het misschien wel verstandig is om er een onderzoekscommissie op los te laten. Van Tilborg; “Niet dat daar die 30 miljoen en verloren jaren mee terug komen maar wel om dit soort grote missers in de toekomst te voorkomen!”

Reacties

Volgens de huidige jurisprudentie over de WCT is het inderdaad over en uit, ook al beweert men anders. zie hiervoor de PDF op de site:
http://www.stab.nl/beheer/JurisprudentieTijdschrift/StAB%20JT%202003-2.pdf

Reactie toevoegen

U bent hier