h

SP bezorgd over gebruik vervuilde grond bij Sloeweg.

17 augustus 2015

SP bezorgd over gebruik vervuilde grond bij Sloeweg.

Op 10 augustus viel op de website van de PZC te lezen dat het Waterschap Oosterschelde de licht vervuilde grond die vrijkomt bij de aanleg van een fietspad tussen ’s-Heer Abtskerke en Nisse niet hoeft af te voeren. Deze grond zou nog gebruikt kunnen worden voor de berm bij de aanleg van de Sloeweg.

“Dit is een verontrustend bericht” zegt Roland van Tilborg, SP-statenlid. “Zeker als je nagaat dat er nog een discussie gaande is over het gebruik van bodemas bij de aanleg van de Sloeweg.” Bodemas is de as die overblijft in een verbrandingsinstallatie en op de bodem van de ketel achterblijft. Dit as bevat verontreinigingen zoals metaaldeeltjes en wordt de laatste jaren veelvuldig gebruikt in plaats van zand. “Wij begrijpen dat er op alle fronten gewikt en gewogen wordt om de kosten zo laag mogelijk te houden, zeker als je kijkt naar de forse budgetoverschrijding van dit project is dat nodig. Veiligheid voor mens en flora en fauna moet toch voorrang hebben op de kosten. Ik heb het Waterschap gebeld om iemand te spreken die er meer vanaf weet. Ik zou teruggebeld worden en daar wacht ik nog steeds op.” zegt Van Tilborg.

De socialisten hebben inmiddels vragen gesteld aan het dagelijks provinciebestuur. Zij willen met name weten wat voor soort verontreinigingen er in de grond zitten en waarom er voor gekozen wordt om deze grond in de bermen te willen gebruiken met risico’s voor uitvloeiing naar de omgeving door regenval.

Reactie toevoegen

U bent hier