h

Informatievoorziening kan nog veel beter

20 december 2011

Informatievoorziening kan nog veel beter

Roland van Tilborg“Opvallend is het wel, als er een bepaald Statenvoorstel is dat naar zogenaamd bij navraag de kans loopt om geen meerderheid te behalen, ingetrokken wordt.

Zo ook met het Statenvoorstel “Floriade 2022”.
In de commissie economie en mobiliteit van 21 november heb ik er al grote vraagtekens bij gezet. Vooral over het gegeven dat de grootste voordelen zeer waarschijnlijk niet voor Zeeland of Tholen zouden zijn maar voor Noord-Brabant. Ook over het feit dat de afgelopen Floriaden, op 2 na, geen enkele was die het met winst af heeft kunnen sluiten. De laatste episode( Haarlemmermeer 2002) had een verlies van 8 miljoen euro, waarvan er 6.2 miljoen door de gemeente gedragen moest worden.

Tot mijn blijdschap kon ik tijdens deze commissievergadering constateren dat wij niet de enige partij waren die er grote vraagtekens bij hadden, zo ook zelfs de VVD.

Op woensdag 30 november moest ik via een tweet vernemen dat de bijdrage van Zeeland ingetrokken zou zijn. Dat nog wel van een CDA Statenlid uit Noord-Brabant! Bij navraag bij onze Brabantse Statenfractie bleek dat er op dinsdagmorgen al een mail was ontvangen met deze mededeling. Voor ons natuurlijk een reden om hier tijdens de Statenvergadering van 16 december aandacht voor te vragen, met de vragen: “hoe het mogelijk is geweest dat de Staten van Brabant eerder geïnformeerd zijn dan de PS leden van Zeeland? En waarom er voor deze gang van zaken gekozen is?

Tijdens de Statenvergadering hebben wij onze ongenoegen geuit over de manier van informatievoorziening. Dit heeft tot een aardige discussie geleid over de procedure tot informatievoorziening en mijn idee is wel dat hier in de nabije toekomst iets aan gedaan wordt. Het is en blijf natuurlijk een vreemde gang van zaken dat derden eerder geïnformeerd worden of zijn dan de eigen Statenleden over dit soort toch belangrijke zaken.

Al met al is de aandacht goed gericht op de informatieprocedure en zal zeker een vervolg vinden. Het zal de eerste motie van wantrouwen niet(meer) zijn deze periode.

U bent hier