h

Blog

6 februari 2023

Ze zeggen meneer tegen me

Aan ons werd de vraag gesteld of de communicatie van de provincie genderneutraal moet zijn. Wij denken dat dit in deze periode nog niet van toepassing is. Mocht dit in de toekomst landelijk bepaald worden dan zullen we dat zeker ondersteunen.

Lees verder
11 maart 2015

Heeft duurzame energie toekomst?

Foto: Rob van Willigenburg
In het verkiezingsprogramma van de SP pleiten we voor het sluiten van de huidige kerncentrale in Borssele en willen we werk maken van echte duurzame energie.

De reden dat de SP voor kernenergie geen toekomst ziet, komt voort uit verschillende motieven.

Lees verder
16 februari 2015

Interview lijsttrekker: "Aan de slag voor leefbaarheid en werkgelegenheid!"

Ger van Unen is 55 jaar en woont in Kloosterzande.

Ger was 6 jaar raadslid in Hulst en sinds 2011 is zij fractie-voorzitter in de Provinciale Staten van Zeeland.

Aan het werk

Behoud van werkgelegenheid en het aantrekken van nieuwe werkgelegenheid wordt de belangrijkste uitdaging voor de komende periode.

Lees verder
19 april 2013

De elastieken subsidienorm

Ger van UnenSoms val je in de Provinciale Staten van Zeeland van de ene verbazing in de andere. Onlangs viel ik bijna van mijn stoel af. Wat is er aan de hand?

In november 2011 diende de fractie van de SP een motie in waarin wij probeerde te regelen dat instellingen die subsidie aanvragen bij de provincie hun bestuurders niet meer mogen betalen dan het bedrag dat een gedeputeerde krijgt.

Een mooie provinciale norm, vonden wij.

Lees verder
5 maart 2013

Burger zal grote verliezer zijn bij superprovincies

Roland van TilborgEr wordt al jaren over gesproken… het samengaan van provincies. Sinds een paar maanden is dit dankzij het kabinet Rutte 1 en inmiddels Rutte 2 weer vol op in de aandacht. Onder leiding van minister Plasterk die ferm en strijdvaardig ten tonele verschijnt met deze roeping ‘dreigend’ in het rond zwaaiend. Decentralisatie, verbeterende slagkracht en efficiency als belangrijkste wapens met zich mee torsend.

Er moeten meer taken en verantwoordelijkheden van de landelijke overheid naar de 'lagere' overheden, provincies en gemeenten afgeschoven worden. Daar zou de burger beter van worden?!

Lees verder
20 februari 2013

Sluiten basisscholen is funest voor leefbaarheid

Roland van Tilborg‘Grenzen aan kleine scholen’ zo heet het rapport van de Onderwijsraad dat 14 februari 2013 aangeboden is aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs. In dit rapport staat onder andere dat basisscholen met minder dan 100 leerlingen zouden moeten sluiten of samen gaan met andere scholen. De ondergrens ligt nu op 23 leerlingen.

Het advies betekent dat er 96 van de 233 Zeeuwse basisscholen in de gevarenzone zitten, dat is ruim 41%. In Zeeuws-Vlaanderen is het bijna 50% van het totaal aantal basisscholen! In sommige dorpen zou er geen enkele school meer overblijven zoals bijvoorbeeld in Anna-Jacobapolder, Poortvliet, Renesse en Oudelande. Dit zou inhouden dat er scholen samen moeten gaan en dat kinderen verder moeten reizen om naar school te kunnen of met vriendjes en vriendinnetjes te kunnen spelen na schooltijd.

Lees verder
24 juni 2012

Een opleiding binnen handbereik

Roland van TilborgEen opleiding volgen doe je omdat je die graag wilt volgen… voor je toekomst. Maar wat nou als je ouders niet genoeg geld kunnen opbrengen om voor jou het vervoer te kunnen betalen, om de opleiding die jij zooo graag wilt doen te kunnen volgen? Dan is het risico groot dat je, noodgedwongen moet kiezen voor een oplossing waar je maar dan een opleiding dicht in de buurt gaat volgen terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt en zeker niet voor jouw toekomst.

De SP heeft al een paar keer een motie ingediend om geld vrij te maken (en dat was er!). Als zijnde proef tijdens de lopende OV concessie een gratis OV kaart voor de 16-en 17 jarige MBO studenten te realiseren. Maar deze zijn allemaal niet aangenomen. Vooral omdat de PvdA de steun(op het laatste moment) introk.

Lees verder
8 maart 2012

Provinciewerk: Ger van Unen over het belang van voorzieningen in Zeeland

Ger van UnenProfiel:
Statenlid voor de SP sinds maart 2011 en voorzitter van de fractie. De in Elburg geboren Ger en haar partner wonen samen met hun dochter al ruim dertien jaar in de gemeente Hulst.

'Op een van de mooiste plekjes van Zeeland en ik geniet dagelijks van de rust en ruimte. Dat is wel cliché, maar het is echt zo', zegt ze.

Haar beroep is verkoopster. Wanneer ze niet voor de politiek actief is, leest en puzzelt ze graag.

Lees verder
20 december 2011

Informatievoorziening kan nog veel beter

Roland van Tilborg“Opvallend is het wel, als er een bepaald Statenvoorstel is dat naar zogenaamd bij navraag de kans loopt om geen meerderheid te behalen, ingetrokken wordt.

Zo ook met het Statenvoorstel “Floriade 2022”.
In de commissie economie en mobiliteit van 21 november heb ik er al grote vraagtekens bij gezet. Vooral over het gegeven dat de grootste voordelen zeer waarschijnlijk niet voor Zeeland of Tholen zouden zijn maar voor Noord-Brabant. Ook over het feit dat de afgelopen Floriaden, op 2 na, geen enkele was die het met winst af heeft kunnen sluiten. De laatste episode( Haarlemmermeer 2002) had een verlies van 8 miljoen euro, waarvan er 6.2 miljoen door de gemeente gedragen moest worden.

Lees verder
7 augustus 2011

Zeeuwse zorg steeds verder bedreigd

Ger van UnenHet ADRZ was weer volop in het nieuws de afgelopen tijd. Daar was de brief van minister Schippers waarin stond dat we het in Zeeland met de ziekenhuizen maar zelf moeten uitzoeken. Zeeland krijgt geen geld. Dit is dezelfde minister die het geen probleem vindt om € 2.000.000.000,- uit te geven voor de olympische spelen.

Er waren de 15.000 handtekeningen van de bewoners van Walcheren, voor een volwaardig ziekenhuis, die werden aangeboden aan de Provinciale Staten. We kregen te horen dat het ziekenhuis € 1.900.000,- winst heeft gemaakt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier