h
2 december 2018

Ger van Unen opnieuw lijsttrekker SP Zeeland

Foto: Henk Postma / Henk Postma

Fractievoorzitter Ger van Unen uit Hulst trekt komend jaar opnieuw de lijst van de SP voor de Statenverkiezingen. Dat blijkt uit de kandidatenlijst die zaterdag, tijdens de regioconferentie in Terneuzen, is vastgesteld door afgevaardigden van de plaatselijke afdelingen in Zeeland.

Lees verder
14 november 2018

SP in de Zeeuwse Staten: het geld rolt in Zeeland de verkeerde kant op

Foto: Provincie Zeeland / Provincie Zeeland

Het Zeeuws provinciebestuur zit nog lang niet zo goed in de slappe was als het wil doen geloven. De ergste problemen zijn voorbij, maar dat komt vooral omdat andere provincies zijn bijgesprongen, en omdat de Zeeuwen nu extra meebetalen door een tijdelijke verhoging van de motorrijtuigenbelasting. Met die conclusie begon fractievoorzitter Ger van Unen van de SP afgelopen vrijdag in de Staten haar beschouwing over de provinciebegroting 2019.

Lees verder
27 oktober 2018

SP Kamerlid Sadet Karabulut komt naar Goes: permanente oorlog, niet in mijn naam

Foto: SP

Al zeventien jaar lang is in het Midden-Oosten een permanente oorlog gaande, zogenaamd om het terrorisme te bestrijden. Ook Nederland doet daar aan mee. Maar wat zijn de vreselijke gevolgen van deze interventiepolitiek? Op 9 november organiseert de SP Goes hierover een openbare avond, met SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en Stichting Vluchtelingenhulp. Onderwerp: Permanente oorlog, niet in mijn naam!

Lees verder
30 september 2018

Staten laten vaste campinggasten aan hun lot over; SP steunt demonstratie

Foto: Henk Postma / Henk Postma

Vaste gasten worden met hun stacaravans van de Zeeuwse campings verjaagd. Een meerderheid van de Zeeuwse Staten laat hen aan hun lot over. Ondanks een demonstratie van de gedupeerden, bij aanvang van de Statenvergadering. SP´ers uit heel Zeeland trokken zich hun lot wel aan, en deed mee aan de demonstratie.

Lees verder
20 september 2018

SP Zeeland verzet zich tegen torenhoge windmolens langs Scheldedijken

De SP  vreest dat het open Zeeuwse Landschap straks volledig wordt verpest doordat her en der groepjes torenhoge winturbines door de einders malen. Het nieuw omgevingsplan van de provincie opent daartoe de mogelijkheid, waarschuwt de Statenfractie van die partij.

Lees verder
20 september 2018

SP steunt demonstratie tegen wegjagen vaste campinggasten

Foto: SP

Campings jagen steeds vaker vaste bezoekers met stacaravan weg. Ze moeten wijken voor massale bouw van luxe vakantiehuisjes. Alleen dit jaar al kregen meer dan 1000 gezinnen te horen dat ze een andere plek moeten zoeken. Voor veel van hen betekent dit dat ze nergens anders terecht kunnen, en dat ze hun geïnvesteerde geld kwijt zijn. 

Lees verder
2 juli 2018

SP: Helihaven verplaatsen naar Sloe kan overlast beperken

Foto: SP

Krijgt de omgeving van Arnemuiden straks meer dan vierduizend helikoptervluchten per jaar te verwerken? Dat is nog geen uitgemaakte zaak. Op aandrang van de SP bekijkt het provinciebestuur of er een betere plek is dan vliegeveld Midden-Zeeland voor helikoptervluchten op de  windmolenparken in zee. Een heliplatform in het Sloegebied zou zo´n alternatief kunnen zijn.

Lees verder
29 juni 2018

Staking OV: Stopwatch-terreur Connexxion brengt reizigers in gevaar

Foto: SP Zeeland / SP Zeeland

,,Die stopwatch-terreur dwingt de buschauffeurs als ware formule-1 coureurs door het verkeer te gaan. Dat brengt zowel de chauffeurs als de reizigers en andere weggebruikers in gevaar." Met die uitspraak zette SP-Statenlid Sjaak Rijkse vrijdagmiddag in de Zeeuwse Statenzaal zijn motie kracht bij, bedoeld om de stakende busschauffeurs te steunen.

Lees verder
8 juni 2018

Oproep SP leidt tot actie provincie tegen bijensterfte

Zeeland bindt de strijd aan met de alarmerende sterfte van bijen en andere nuttige insecten. Daarmee omarmt  de provincie een oproep van de SP. Die kreeg vrijdag tijdens de Statenvergadering de grootst mogelijke steun. Alleen de eenmansfractie van de PvZ stemde tegen omdat de oproep niet alleen bedoeld is voor overheden en natuurbeschermers, maar vooral ook voor de boeren.

Lees verder
7 mei 2018

Doe mee: teken 'kerncentrales Doel moeten dicht!

Foto: Rob van Willigenburg

Het nieuws uit Doel wordt steeds verontrustender. Er is nu ook een lek ontstaan in het gevaarlijkste deel van de reactor in Doel 1. Dat is geen incident meer, maar bewijst dat de verouderde Belgische kerncentrales bij de grens met Zeeland, Brabant en Limburg nog gammeler zijn dan bij eerdere mankementen is gebleken.  De SP strijd al jarenlang voor sluiting van de kerncentrales.  En roept iedereen op daar aan mee te doen door een handtekening te zetten op: https://zeeland.sp.nl/doelmoetsluiten

Lees verder

Pagina's