h

Blog Ger van Unen

11 maart 2015

Heeft duurzame energie toekomst?

Foto: Rob van Willigenburg
In het verkiezingsprogramma van de SP pleiten we voor het sluiten van de huidige kerncentrale in Borssele en willen we werk maken van echte duurzame energie.

De reden dat de SP voor kernenergie geen toekomst ziet, komt voort uit verschillende motieven.

Lees verder
16 februari 2015

Interview lijsttrekker: "Aan de slag voor leefbaarheid en werkgelegenheid!"

Ger van Unen is 55 jaar en woont in Kloosterzande.

Ger was 6 jaar raadslid in Hulst en sinds 2011 is zij fractie-voorzitter in de Provinciale Staten van Zeeland.

Aan het werk

Behoud van werkgelegenheid en het aantrekken van nieuwe werkgelegenheid wordt de belangrijkste uitdaging voor de komende periode.

Lees verder
19 april 2013

De elastieken subsidienorm

Ger van UnenSoms val je in de Provinciale Staten van Zeeland van de ene verbazing in de andere. Onlangs viel ik bijna van mijn stoel af. Wat is er aan de hand?

In november 2011 diende de fractie van de SP een motie in waarin wij probeerde te regelen dat instellingen die subsidie aanvragen bij de provincie hun bestuurders niet meer mogen betalen dan het bedrag dat een gedeputeerde krijgt.

Een mooie provinciale norm, vonden wij.

Lees verder
8 maart 2012

Provinciewerk: Ger van Unen over het belang van voorzieningen in Zeeland

Ger van UnenProfiel:
Statenlid voor de SP sinds maart 2011 en voorzitter van de fractie. De in Elburg geboren Ger en haar partner wonen samen met hun dochter al ruim dertien jaar in de gemeente Hulst.

'Op een van de mooiste plekjes van Zeeland en ik geniet dagelijks van de rust en ruimte. Dat is wel cliché, maar het is echt zo', zegt ze.

Haar beroep is verkoopster. Wanneer ze niet voor de politiek actief is, leest en puzzelt ze graag.

Lees verder
7 augustus 2011

Zeeuwse zorg steeds verder bedreigd

Ger van UnenHet ADRZ was weer volop in het nieuws de afgelopen tijd. Daar was de brief van minister Schippers waarin stond dat we het in Zeeland met de ziekenhuizen maar zelf moeten uitzoeken. Zeeland krijgt geen geld. Dit is dezelfde minister die het geen probleem vindt om € 2.000.000.000,- uit te geven voor de olympische spelen.

Er waren de 15.000 handtekeningen van de bewoners van Walcheren, voor een volwaardig ziekenhuis, die werden aangeboden aan de Provinciale Staten. We kregen te horen dat het ziekenhuis € 1.900.000,- winst heeft gemaakt.

Lees verder

U bent hier