h

Nieuws uit 2024

5 april 2024

Regionale Mobiliteitsstrategie, Zo kan het ook

Foto: eigen foto

Zo kan het ook. Dat is de ondertitel van het rapport dat de Socialistische Partij Zeeland heeft geschreven om een bijdrage te leveren aan de discussie die vandaag in de commissie Economie is gevoerd. Gedeputeerde Staten stelden ons opnieuw een aantal belangrijke vragen om kaders te stellen voor de toekomst van het openbaar vervoer in Zeeland.

Lees verder
4 april 2024

SP presenteert vernieuwd rapport "OPENBAAR VERVOER JUIST VOOR IEDEREEN: Zo kan het ook" aan Provinciale Staten Zeeland

Foto: Eigen foto

Op vrijdag 5 april zal tijdens de commissie Economie van Provinciale Staten Zeeland het langverwachte rapport "OPENBAAR VERVOER JUIST VOOR IEDEREEN: Zo kan het ook" worden gepresenteerd door de Socialistische Partij (SP). Met dit rapport biedt de SP-fractie haar alternatieve plannen aan voor het Openbaar Vervoer in de provincie Zeeland.

Lees verder
18 maart 2024

Schepen met Russische olie tanken in Zeeland

Foto: SP Zeeland / Westerschelde

Recente berichtgeving in NRC heeft aan het licht gebracht dat oude, niet verzekerde en slecht onderhouden olietankers regelmatig de Zeeuwse wateren aandoen bij het vervoeren van Russische olie. https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/15/poetin-komt-tanken-bij-vlissingen-a4193179

Lees verder
18 januari 2024

LAAT DE ACUTE ZORG IN ZEELAND NIET KOPJE ONDER GAAN

Foto: Nick Pourquié / SP Zeeland

Woensdagavond 17 januari konden 40 mensen meepraten over de toekomst van de acute zorg in Goes en Terneuzen. Statenlid Ger van Unen en nog 3 SP-leden waren er op tijd bij om een toegangsbewijs voor deze avond te bemachtigen. Uit heel Zeeland waren SP-ers naar Goes gekomen om te demonstreren voor behoud van de acute zorg in Goes en in Terneuzen. Ze deelden flyers uit met daarop de belangrijkste overwegingen om de spoedeisende hulp voor de Zeeuwse ziekenhuizen aan beide zijden van de Westerschelde te behouden.

Lees verder
15 januari 2024

"Zorgalarm: De kritieke noodsituatie in de Zeeuwse acute zorg dreigt"

Foto: Marja Snoeren / zeeland.sp.nl

In het pittoreske Zeeland, waar de zilte lucht de neusgaten vult en de horizon gevuld is met uitgestrekte polders, dreigt een donkere schaduw over de gezondheidszorg te vallen. De alarmbellen luiden als nooit tevoren, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderzoekt de mogelijkheden om de Spoedeisende Hulp in Goes en Terneuzen te sluiten. Het lijkt erop dat het Ministerie en de Minister die verantwoordelijk zijn voor dit besluit de cruciale boodschap niet begrijpen: elke minuut telt, vooral in noodsituaties.

Lees verder
10 januari 2024

Moet de spoedeisende hulp in Goes en Terneuzen blijven?

Foto: SP

Jimmy Dijk van de Socialistische Partij heeft vragen gesteld aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht van Omroep Zeeland: "Moet de spoedeisende hulp in Goes en Terneuzen blijven? Ministerie haalt meningen op"

Lees verder

U bent hier