h

Nieuws uit 2021

18 december 2021

SP Motie Bredabus aangenomen

Foto: SP Zeeland

De motie van de SP om de Bredabus te behouden is door een meerderheid in de Provinciale Staten aangenomen.

Lees verder
2 december 2021

Openbaar Vervoer juist wel voor iedereen

Foto: SP Zeeland

De Statenfractie van de SP vindt het slecht dat het openbaar vervoer in Zeeland wordt uitgekleed en komt daarom met een alternatief plan.

Lees verder
20 november 2021

Bouwbedrijf dooft 's nachts lichten van 'enorme kerstboom bovenop de zeedijk'

Foto: SP

Eerder deze week heeft Kees Slager van SP Tholen vragen gesteld over de lichtvervuiling van het appartementencomplex dat op de zeedijk bij Gorishoek is gebouwd. Dat gebouw werd 's nachts verlicht door honderden felle lampen en die gingen pas de volgende morgen uit wanneer de zon op komt. Naar aanleiding van de vragen van Kees Slager wordt de tijdschakeling van de lichten op de gevel aangepast. Nu gaan de lampen uit om 22.00 uur tot 's ochtends 7.00 uur.

Lees verder
18 november 2021

SP: groot PFAS-bevolkingsonderzoek noodzakelijk

Foto: SP

In het nieuws bij Omroep Zeeland en bij de NOS.

Lees verder
12 november 2021

Maidenspeech nieuw Statenlid Alex de Burger: de Omgevingsvisie

Foto: SP

Vandaag heeft Alex de Burger zijn Maidenspeech gehouden in de Provinciale Staten. Zijn bijdrage gaat over de omgevingsvisie. De omgevingsvisie begint met ‘Wind in de Zeilen’ en op de volgende pagina van het stuk worden de ‘bouwstenen’ hiervoor aangegeven. Gedeputeerde Staten heeft aangegeven dat wijzigingsvoorstellen snel gemaakt kunnen worden en dat zij open staat voor wijzigingen wanneer de situatie dit verlangt.

Lees verder
11 november 2021

Algemene beschouwingen: De gezondheid van de mens is het belangrijkste bezit……

Foto: SP

Deze donderdagavond bespraken de Provinciale Staten van Zeeland de programmabegroting 2022, het huishoudboekje van de Provincie voor de aankomende jaren. Tijdens een lange vergadering gaven de verschillende fracties hun visie op de inkomsten en uitgaven van Zeeland. Zo ook de SP.

Lees verder

Pagina's

U bent hier