h

Nieuws uit 2018

11 december 2018

Doodschieten katten blijft mogelijkheid; SP falikant tegen

Foto: SP

De Zeeuwse Staten houden de mogelijkheid open dat de jacht wordt geopend op verwilderde katten. De SP verklaarde zich daar falikant tegen, samen met GroenLinks, D66 en 50plus. Maar de meerderheid van andere partijen wilden niet uitsluiten dat het er vroeg of laat toch van komt.

Lees verder
2 december 2018

Ger van Unen opnieuw lijsttrekker SP Zeeland

Foto: Henk Postma / Henk Postma

Fractievoorzitter Ger van Unen uit Hulst trekt komend jaar opnieuw de lijst van de SP voor de Statenverkiezingen. Dat blijkt uit de kandidatenlijst die zaterdag, tijdens de regioconferentie in Terneuzen, is vastgesteld door afgevaardigden van de plaatselijke afdelingen in Zeeland.

Lees verder
14 november 2018

SP in de Zeeuwse Staten: het geld rolt in Zeeland de verkeerde kant op

Foto: Provincie Zeeland / Provincie Zeeland

Het Zeeuws provinciebestuur zit nog lang niet zo goed in de slappe was als het wil doen geloven. De ergste problemen zijn voorbij, maar dat komt vooral omdat andere provincies zijn bijgesprongen, en omdat de Zeeuwen nu extra meebetalen door een tijdelijke verhoging van de motorrijtuigenbelasting. Met die conclusie begon fractievoorzitter Ger van Unen van de SP afgelopen vrijdag in de Staten haar beschouwing over de provinciebegroting 2019.

Lees verder
27 oktober 2018

SP Kamerlid Sadet Karabulut komt naar Goes: permanente oorlog, niet in mijn naam

Foto: SP

Al zeventien jaar lang is in het Midden-Oosten een permanente oorlog gaande, zogenaamd om het terrorisme te bestrijden. Ook Nederland doet daar aan mee. Maar wat zijn de vreselijke gevolgen van deze interventiepolitiek? Op 9 november organiseert de SP Goes hierover een openbare avond, met SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en Stichting Vluchtelingenhulp. Onderwerp: Permanente oorlog, niet in mijn naam!

Lees verder
30 september 2018

Staten laten vaste campinggasten aan hun lot over; SP steunt demonstratie

Foto: Henk Postma / Henk Postma

Vaste gasten worden met hun stacaravans van de Zeeuwse campings verjaagd. Een meerderheid van de Zeeuwse Staten laat hen aan hun lot over. Ondanks een demonstratie van de gedupeerden, bij aanvang van de Statenvergadering. SP´ers uit heel Zeeland trokken zich hun lot wel aan, en deed mee aan de demonstratie.

Lees verder
20 september 2018

SP Zeeland verzet zich tegen torenhoge windmolens langs Scheldedijken

De SP  vreest dat het open Zeeuwse Landschap straks volledig wordt verpest doordat her en der groepjes torenhoge winturbines door de einders malen. Het nieuw omgevingsplan van de provincie opent daartoe de mogelijkheid, waarschuwt de Statenfractie van die partij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier