h

Nieuws uit 2023

4 december 2023

Zeeuwse fracties verenigen zich op Paarse Vrijdag

Foto: Marja Snoeren / SP Zeeland

Op vrijdag 8 december hebben de Zeeuwse fracties van de Socialistische Partij Zeeland (SP), D66 Zeeland, PvdA-GroenLinks Zeeland en de Partij voor de Dieren Zeeland het regenboogakkoord ondertekend. Deze dag, ook wel bekend als Paarse Vrijdag, markeert een belangrijke mijlpaal in het streven naar gelijke rechten en acceptatie voor de LHBTI+-gemeenschap in de provincie Zeeland.

Lees verder
1 december 2023

Wat hebben de Zeeuwen nog te zeggen over de Zeeuwse kust

Foto: SP

Ger van Unen: “De Socialistische Partij was er bij toen er meer dan 5000 handtekeningen werden aangeboden op de petitie ‘Stop uitbreiding Roompot op Noord-Beveland. De gemeente stelde daarop het besluit uit. De SP was daar op de uitdrukkelijke uitnodiging van de inwoners. Het is niet de bedoeling van de SP om Gemeenteraadje te spelen, maar actie voeren met de inwoners is altijd de werkwijze van de SP. Ger: “Ik voel me wel degelijk ook volksvertegenwoordiger van de inwoners van Noord Beveland.”

Lees verder
30 november 2023

Verzet tegen het nieuwe Zeeuwse mobiliteitsplan

Foto: SP / Provincie Zeeland concessie 2025

Langzamerhand begint de omvang van het Mobiliteitsplan door te dringen bij vooral buschauffeurs en reizigers. Op het landelijk OV congres in Utrecht is er een rapportage ter sprake gekomen, een rapportage die de commissieleden in ieder geval nog niet ontvangen hebben.

Lees verder
10 november 2023

Bestaanszekerheid

Foto: Marja Snoeren

Een onderwerp waar de Socialistische Partij al jaren aandacht voor vraagt. Blijkbaar is de analyse van de SP al die jaren al kloppend, want nu staat het in bijna alle verkiezingsprogramma’s van bijna alle partijen. Wij hebben het dan over de doorgeschoten marktwerking in bijvoorbeeld de woningbouw, en de zorg, in de ouderenzorg en ga zo maar door.

Lees verder
25 oktober 2023

Voormalig Raads- en Statenlid Sjaak Rijkse overleden

Foto: Rob van Willigenburg

Op dinsdag 24 oktober is Sjaak Rijkse in zijn woonplaats Vlissingen overleden.  Hij was al enige tijd ernstig ziek. Sjaak was jarenlang voor de SP actief in de Zeeuwse politiek, in zijn woonplaats Vlissingen als gemeenteraadslid en in de Provinciale Staten als statenlid. Sjaak is 68 jaar geworden.

Lees verder
19 oktober 2023

Echte socialist Sjaak Rijkse ontvangt de Zilveren Tomaat

Foto: Ger van Unen / Sjaak Rijkse geïnstalleerd als Statenlid in Zeeland

Op 18 oktober 2023 heeft Sjaak Rijkse de Zilveren Tomaat in ontvangst mogen nemen. De Zilveren Tomaat is de op-een-na hoogste onderscheiding binnen de SP en is in Vlissingen hiervoor slechts eenmaal eerder uitgereikt. De Zilveren tomaat is uitgereikt door Zeeuws Statenlid Ger van Unen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier