h

Nieuws uit 2019

29 maart 2019

SP- fractie geïnstalleerd

Foto: SP

Op 28 maart 2019 werd de nieuwe fractie van de SP in Provinciale Staten van Zeeland geïnstalleerd. 

Lees verder
8 februari 2019

SP blijft strijden voor tolvrije tunnel, maar helpt alvast mee de tol te verlagen

Foto: SP

,,Dit is niet wat we uiteindelijk willen. Wij willen zo snel mogelijk een tolvrije Westerscheldetunnel``, benadrukt de Zeeuwse SP-lijsttrekker Ger van Unen. Toch helpt ze mee alvast de tol wat te verlagen voor de Tag-gebruikers en de veelgebruikers.

Lees verder
6 februari 2019

Verkiezingsprogramma SP Zeeland

Foto: SP

Zeeland is het waard om trots op te zijn. In veel opzichten is sprake van een goed werk-, woonklimaat, met veel mogelijkheden voor ontspanning in landschap en natuur. De SP wil dat goede leef- en vestigingsklimaat beschermen tegen te veel inhaligheid. Dat is hard nodig.

Lees verder
5 februari 2019

SP in Zeeuwse Staten: Energietransitie kan alleen slagen wanneer iedereen er aan mee kan doen

Foto: SP

Schone energie voor iedereen? In Zeeland ziet het daar nog lang niet naar uit. Het provinciebestuur staart zich vooral blind op procedures. Ondertussen betaalt iedereen steeds meer energiebelasting, terwijl de opbrengst daarvan voor het merendeel naar een paar grote subsidieslurpers gaat. En naar mensen die het zich kunnen permitteren in schone energie te investeren.

Lees verder
21 januari 2019

SP vraagt opheldering over sluiting nachtapotheken

Foto: SP

De SP maakt zich grote zorgen over de sluiting van de nachtapotheken in Terneuzen en Goes per 1 februari. In Zeeland blijft dan alleen nog de nachtapotheek in Vlissingen open. Zowel in de Tweede Kamer als in de Zeeuwse Staten heeft de SP hierover schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder
13 januari 2019

Strijd mee voor rechtvaardige pensioenen

Foto: SP

Het kabinet heeft het pensioen akkoord geblokkeerd. Daarmee schrijdt de uitholling van de pensioenen steeds verder voort. De SP vindt dit schandalig. Hoe bewerkstelligen we nu alsnog dat iedereen op een fatsoenlijke oude dag kan rekenen. Die vraag staat op vrijdag 25 januari centraal in Goes. De SP en de PvdA organiseren daar dan in wijkcentrum De Spinne samen een openbare bijeenkomst voor rechtvaardige pensioenen. Aanvang  19.30 uur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier