h

Nieuws uit 2015

10 december 2015

SP verbaasd over tegenstrijdigheid in toeristisch beleid.

In de PZC van 9 december is te lezen dat de provincie Zeeland geen toestemming geeft aan de gemeente Tholen om verwijsborden te plaatsen voor twee bed & breakfasts en aan horecabedrijf ‘Het Rijk der Vitaminen’ van een ondernemer in Oud-Vossemeer.

Lees verder
27 oktober 2015

Succesvolle bijeenkomst met Sharon Gesthuizen en Ron Meyer.

Een situatie die toch wel uniek genoemd kan worden in de geschiedenis van de SP. Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen en FNV organiser Ron Meyer hebben zich kandidaat gesteld om partij-icoon en voorzitter Jan Marijnissen op te volgen. Beide zijn de afgelopen paar maanden veel in het land te zien en te horen. Sharon en Ron gaan zoveel mogelijk afdelingen langs om hun eigen unieke verhaal te vertellen en om de leden daarbij wegwijs te maken in hun keuze voor de beste voorzitter.

Lees verder
25 oktober 2015

De jeugd heeft de toekomst

35 middelbare scholieren waren donderdag aanwezig voor het Zeeuws provinciaal jeugddebat in het provinciehuis in Middelburg. De scholieren hebben hun debatvaardigheden kunnen testen tijdens een ‘echte’  Statenvergadering. Van diverse partijen waren Statenleden aanwezig. Voor de SP was  dat Sylvia Tuinder.

Lees verder
18 oktober 2015

Zeeuwse regioconferentie goed bezocht.

Zaterdag 10 oktober is in hotel Terminus in Goes de Zeeuwse SP regioconferentie gehouden. Op de agenda van deze conferentie stond onder andere de bespreking van de congresstukken voor het XXI congres dat op 28 november gehouden gaat worden. De Zeeuwse SP-afdelingen en werkgroepen waren vertegenwoordigd door bijna 50 afgevaardigden en gasten. Zij waren in de luxe positie dat er onder andere twee Kamerleden aanwezig waren om invulling te geven aan deze dag. Dit waren Michiel van Nispen, woordvoerder Justitie en Paul Ulenbelt, woordvoerder Sociale Zaken. Van Nispen was als dagvoorzitter aanwezig en Ulenbelt als vertegenwoordiger vanuit het Partijbestuur. Verder waren vanuit het scholingsteam Marloes Piepers en vanuit de congrescommissie Matthias van Hunnik aanwezig.

Lees verder
16 oktober 2015

Kandidaten SP partijvoorzitterschap in Goes.

            

Foto: SP
           
Foto: SP

Op 28 november is ons XXI congres. Hier staan een aantal belangrijke onderwerpen op de agenda. Waaronder het kiezen van een nieuwe partijvoorzitter. Een unieke situatie voor onze partij is dat er twee kandidaten zijn namelijk Sharon Gesthuizen en Ron Meyer.

23 oktober komen beide kandidaten naar Goes. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Lees verder
21 september 2015

Geen gedwongen splitsing van DELTA

Foto: DELTA / SamenvoorDELTA.nu

Energiebedrijf DELTA zoekt steun tegen de gedwongen splitsing van het bedrijf als gevolg van de Wet Onafhankelijk Netbeheer (WON), beter bekend als de splitsingswet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier