h

Nieuws uit 2016

11 december 2016

SP draagt succesvol bij aan strijd tegen hotel en vakantiehuizen in het Veerse Meer

Het onderzoeksrapport ‘De kust is van iedereen’ – dat ruim een maand geleden werd uitgebracht door de SP Zeeland – heeft alvast tot een eerste succes bijgedragen: het grootschalig verblijfsrecreatieproject van De Zeeuwse Lagune bij de Veerse Gatdam in het Veerse Meer gaat niet door.

Lees verder
28 november 2016

SP stelt vragen over transportvergunning kernafval

Foto: SP

28 november werd bekend dat Kernafvalverwerker COVRA bij de aanvraag van de transportvergunning voor kernafval van Petten naar Nieuwdorp uit is gegaan van een te lage radioactiviteit.

Lees verder
26 november 2016

Sloeweg-lobby vraagt van provincie 4,2 miljoen extra voor zeven seconden tijdwinst

Foto: Skypictures/ Boskalis / www.zeeland.nl

Waarom zou Zeeland 4,2 miljoen extra uitgeven voor een ‘superdeluxe’ kruising, terwijl een andere, zelfs veiliger oplossing aan alle wensen voldoet. Zo diende SP’er Ronald Viergever vrijdag een lobby van bedrijfsleven en gemeenten van repliek. Die lobby probeert de Provincie warm te krijgen voor een extra dure verbouwing van de T-splitsing in de Westerscheldetunnel-weg voor verkeer van en naar Goes. 

Lees verder
19 november 2016

Zeeuws bestuur speelt gevaarlijk gokspel met provinciegeld

De SP vreest dat het Zeeuws provinciebestuur koers zet naar de financiële afgrond. Dat was vrijdag de teneur van de reactie van SP-fractievoorzitter Ger van Unen op de provinciebegroting voor komend jaar. Daarin wordt volgens haar onvoldoende rekening gehouden met de vele grote financiële tegenvallers, en al helemaal niet met de financiële risico’s die aan het licht zijn gekomen.

Lees verder
19 november 2016

Misschien geen leuk verhaal, maar helaas toch waar

Foto: SP Zeeland
De waarschuwing van de SP dat het Zeeuws provinciebestuur de financiële tegenvallers en risico’s schromelijk overschat, leidde  vrijdag in de Statenzaal tot boze blikken van andere partijen. Want die bekijken de provinciebegroting liever met bedrieglijk roze bril. Dat gebeurt wel vaker. Om er pas later achter te komen dat de SP helaas toch gelijk had.Lees verder
4 november 2016

Verzet SP tegen afbraak veerdienst Vlissingen-Breskens

Foto: SP

Ondanks grote bezwaren van de SP is een meerderheid van het provinciebestuur akkoord gegaan met de afbraak van het fiets-voetveer Vlissingen-Breskens.

Lees verder

Pagina's

U bent hier