h

Nieuws uit 2014

6 november 2014

SP ongerust over sluiten SEH Vlissingen

Vandaag is bekend geworden dat het ADRZ de Spoedeisende Hulp  (SEH) in Vlissingen gaat sluiten. SP-raadslid Sjaak Rijkse uit Vlissingen noemt deze beslissing onverantwoord: "Gezien het aantal inwoners op Walcheren en de verdubbeling hiervan in het toeristenseizoen is deze keuze ongelukkig en risicovol. Spoedeisende hulp is niet voor niets spoed."

Lees verder
1 oktober 2014

Ger van Unen beoogd lijsttrekker

Foto: Rob van Willigenburg / Lijsttrekker Ger van Unen

Ger van Unen, huidig fractievoorzitter van de SP in Provinciale Staten van Zeeland, staat bij de concept kandidatenlijst voor de provinciale statenverkiezingen van maart 2015 op nummer 1.

Lees verder
24 augustus 2014

SP stelt vragen over bereikbaarheid De Steenspil

De SP fractie heeft verbaasd gereageerd over de (aangepaste) schooltijden van De Steenspil in Halsteren. Komend schooljaar beginnen de scholieren om 9.30 uur en zij moeten dan naar school tot tegen half vijf. Voor veel  ouders en scholieren is dit onwenselijk. Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan het Westerpoortcollege en ROC Prinsentuin in Halsteren samen door onder de naam De Steenspil. Scholieren die nog niet klaar waren op het voormalig Westerpoortcollege in Tholen zijn (noodgedwongen) mee verhuisd naar Halsteren.

Lees verder
30 mei 2014

SP stelt vragen over slechte staat van kwart van het Zeeuwse spoor

De SP Statenfractie van Zeeland heeft verbaasd gereageerd op het bericht dat 24% van het Zeeuwse spoor in slechte staat verkeert. Dit naar aanleiding van een artikel in de PZC van 30 mei. 

Lees verder
26 mei 2014

SP maakt flinke klapper in Zeeland.

De SP heeft een flinke winst geboekt in Zeeland bij de Europese verkiezingen. Tegenover 2009 steeg het aantal stemmers op de partij met 5,9% naar 9,8%. Dat is een winst van 3,9% aan Zeeuwse stemmen. Trix de Roos (23 op de kandidatenlijst) uit Vlissingen en Roland van Tilborg (plaats 12) uit Sint Maartensdijk stonden als Zeeuwse SP’ers op de kandidatenlijst bij de socialisten. Zij waren samen goed voor ruim 17% van de Zeeuwse SP stemmen. Totaal hebben 11.385 kiesgerechtigden hun stem op de SP uitgebracht.

Lees verder
18 mei 2014

Bezoek aan MKB van SP lijsttrekker De Jong goed ontvangen.

Afgelopen vrijdag was Dennis de Jong op bezoek in Zeeland. Als eerste stond een korte kennismaking met Han Polman, de Commissaris van de Koning, op het programma. Hierna reisde het gezelschap door naar Vlissingen. Hier sloot Roland van Tilborg; regiovertegenwoordiger én nummer 12 op de kandidatenlijst, zich bij het gezelschap aan en was er een ontmoeting met Sem Stroosnijder, kersverse wethouder in Vlissingen. Stroosnijder is in Zeeland de eerste SP wethouder in de geschiedenis. Vervolgens ging de reis verder met de Fast-Ferry naar Breskens. Hier stond vervoer klaar om iedereen naar Sluis te brengen. In een zonovergoten Sluis werd De Jong verwelkomd door Petra de Boevere bij haar slijterij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier