h

Nieuws van de afdeling

17 mei 2024

SP stelt vragen aan Gedeputeerde Staten over de MaaS-app

Foto: Pixabay

De Socialistische Partij (SP) stelt kritische vragen aan Gedeputeerde Staten over de toekomstige MaaS-app in Zeeland, naar aanleiding van het falen van een vergelijkbare app in Twente. Na het offline halen van de Twentse reisapp GOAN! vanwege het gebrek aan gebruik, maakt de SP zich zorgen over de Zeeuwse variant van deze app. Ger van Unen: “Wij als SP zullen er alles aan doen om te voorkomen dat er nog meer overheidsgeld wordt verspild aan een app die zeker niet werkt.”

Lees verder
15 mei 2024

SP en PvZ vragen nogmaals om een bevolkingsonderzoek

Foto: Bevolkingsonderzoek Nederland / Bevolkingsonderzoek Nederland

De Socialistische Partij en de Partij voor Zeeland hebben vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten naar aanleiding van een rapport van de gezondheidsraad. Uit dit rapport blijkt dat de overheid onvoldoende zicht heeft op de hoeveelheid chemische stoffen waar mensen aan bloot worden gesteld. In het landelijk onderzoek van het RIVM met betrekking tot PFAS ziet het er zelfs naar uit dat er helemaal geen bloedonderzoek gehouden gaat worden onder bewoners van Zeeland. De uitdrukkelijke wens van zowel de SP als de PvZ blijft dat er een bevolkingsonderzoek komt onder met name de inwoners die rond de Westerschelde wonen.

Lees verder
10 mei 2024

Alleen SP kritisch op de nieuwe plannen voor het Openbaar Vervoer in Zeeland

Foto: SP

De Socialistische Partij is als enige partij kritisch over de Regionale Mobiliteitsstrategie. Bijna alle partijen hadden in hun verkiezingsprogramma staan dat ze de leefbaarheid van het platteland belangrijk vinden. Wat dan steekt is dat deze partijen bijna allemaal tegen onze motie, om ook in de toekomst bushaltes binnen de dorpskernen zoveel mogelijk te behouden, hebben gestemd. Je zou denken dat juist die partijen voor deze motie moesten stemmen. Helaas, BBB, CDA, ChristenUnie, JA21, Partij voor de Dieren en SGP stemden tegen, Forum voor Democratie was niet eens aanwezig. Uiteindelijk hebben alle partijen, behalve de SP, ingestemd met de nieuwe Regionale Mobiliteitsstrategie.

Lees verder
28 april 2024

SP stelt vragen aan Gedeputeerde Staten van Zeeland over Argos uitzending "Dorp onder het stof”

Foto: Leo

De Socialistische Partij (SP) heeft vragen ingediend bij het College van Gedeputeerde Staten van Zeeland naar aanleiding van de recente uitzending van Argos getiteld "Dorp onder het stof". De uitzending belichtte de zorgen van inwoners van Sluiskil over de impact van industriële bedrijven op hun gezondheid, met bijzondere aandacht voor het bedrijf Heros, dat bodemas verwerkt. Bodemas is het materiaal dat overblijft na verbranding van afval in een afvalenergiecentrale. Dit wordt in de open lucht opgeslagen op het terrein van Heros verspreid over 55 hectare (ca. 100 voetbalvelden)

Lees verder
5 april 2024

Regionale Mobiliteitsstrategie, Zo kan het ook

Foto: eigen foto

Zo kan het ook. Dat is de ondertitel van het rapport dat de Socialistische Partij Zeeland heeft geschreven om een bijdrage te leveren aan de discussie die vandaag in de commissie Economie is gevoerd. Gedeputeerde Staten stelden ons opnieuw een aantal belangrijke vragen om kaders te stellen voor de toekomst van het openbaar vervoer in Zeeland.

Lees verder
4 april 2024

SP presenteert vernieuwd rapport "OPENBAAR VERVOER JUIST VOOR IEDEREEN: Zo kan het ook" aan Provinciale Staten Zeeland

Foto: Eigen foto

Op vrijdag 5 april zal tijdens de commissie Economie van Provinciale Staten Zeeland het langverwachte rapport "OPENBAAR VERVOER JUIST VOOR IEDEREEN: Zo kan het ook" worden gepresenteerd door de Socialistische Partij (SP). Met dit rapport biedt de SP-fractie haar alternatieve plannen aan voor het Openbaar Vervoer in de provincie Zeeland.

Lees verder

Pagina's

U bent hier