h
24 januari 2022

Rijtest voor mensen met een medische aandoening

Mensen uit Zeeuws-Vlaanderen die een rijtest moeten doen omdat ze een bepaalde medische aandoening hebben, moeten voor die rijtest naar Goes. Voor de goede orde, het gaat dus om mensen die op dat moment niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid zit ook in Terneuzen en er worden wel andere testen afgelegd, voor alle praktijkexamens, ook die voor het beroepsvervoer. Ook worden in Terneuzen rijvaardigheidsonderzoeken afgenomen in het kader van de vorderingsprocedures.
De SP heeft aan het college de volgende vragen gesteld:

Lees verder
23 januari 2022

Glasvezel in heel Zeeland, ook in de buitengebieden

Foto: SP

In de PZC van 29 december 2021 hebben we kunnen lezen over de problemen van het buurtschap Kruisdorp. Dit buurtschap heeft slechts 1 verbinding, te weten de telefoonkabel. Enige tijd geleden is in Kloosterzande deze telefoonkabel kapotgetrokken. Hierdoor zijn alle inwoners van Kruisdorp bijna een week lang verstoken geweest van de vaste telefoonlijn, televisie en internet. Zeker in deze tijd met corona, waarbij leerlingen hun schoolwerk vanuit thuis moesten doen en veel werknemers worden geacht zoveel mogelijk thuis te werken, zijn deze verbindingen een eerste levensbehoefte. Ook de dokter en hulpdiensten moeten toch voor mensen zonder een mobiele telefoon te allen tijde bereikbaar zijn. De SP heeft dan ook de volgende vragen gesteld aan het College:

Lees verder
21 januari 2022

De SP stelt opnieuw vragen over een vrijwillig bevolkingsonderzoek naar het PFAS gehalte in het bloed onder Zeeuwen

Foto: SP

De fractie van de Socialistische Partij in de Provinciale Staten van Zeeland heeft opnieuw vragen gesteld over een te houden bevolkingsonderzoek. Aanleiding voor deze vragen was het bericht in het PZC van 21 januari waarin staat dat een inwoner van Hulst zelf onderzoek heeft laten doen naar het PFAS-gehalte in zijn bloed. De uitslag hiervan was alarmerend. Elke liter bloed in het lijf van deze inwoner bevat 7.58 microgram perfluoroctaanzuur (PFOA). Ter vergelijking: zeker 95% van de onderzochte groep bewoners in een straal van 3 km rond de 3M fabriek in Zwijndrecht heeft een PFOA-waarde van minder dan 3.5 microgram. Hij  heeft dus meer dan 2x zoveel PFOA in zijn bloed dan 95% van de onderzochte groep.

Lees verder
18 december 2021

SP Motie Bredabus aangenomen

Foto: SP Zeeland

De motie van de SP om de Bredabus te behouden is door een meerderheid in de Provinciale Staten aangenomen.

Lees verder
2 december 2021

Openbaar Vervoer juist wel voor iedereen

Foto: SP Zeeland

De Statenfractie van de SP vindt het slecht dat het openbaar vervoer in Zeeland wordt uitgekleed en komt daarom met een alternatief plan.

Lees verder
20 november 2021

Bouwbedrijf dooft 's nachts lichten van 'enorme kerstboom bovenop de zeedijk'

Foto: SP

Eerder deze week heeft Kees Slager van SP Tholen vragen gesteld over de lichtvervuiling van het appartementencomplex dat op de zeedijk bij Gorishoek is gebouwd. Dat gebouw werd 's nachts verlicht door honderden felle lampen en die gingen pas de volgende morgen uit wanneer de zon op komt. Naar aanleiding van de vragen van Kees Slager wordt de tijdschakeling van de lichten op de gevel aangepast. Nu gaan de lampen uit om 22.00 uur tot 's ochtends 7.00 uur.

Lees verder
18 november 2021

SP: groot PFAS-bevolkingsonderzoek noodzakelijk

Foto: SP

In het nieuws bij Omroep Zeeland en bij de NOS.

Lees verder
12 november 2021

Maidenspeech nieuw Statenlid Alex de Burger: de Omgevingsvisie

Foto: SP

Vandaag heeft Alex de Burger zijn Maidenspeech gehouden in de Provinciale Staten. Zijn bijdrage gaat over de omgevingsvisie. De omgevingsvisie begint met ‘Wind in de Zeilen’ en op de volgende pagina van het stuk worden de ‘bouwstenen’ hiervoor aangegeven. Gedeputeerde Staten heeft aangegeven dat wijzigingsvoorstellen snel gemaakt kunnen worden en dat zij open staat voor wijzigingen wanneer de situatie dit verlangt.

Lees verder
11 november 2021

Algemene beschouwingen: De gezondheid van de mens is het belangrijkste bezit……

Foto: SP

Deze donderdagavond bespraken de Provinciale Staten van Zeeland de programmabegroting 2022, het huishoudboekje van de Provincie voor de aankomende jaren. Tijdens een lange vergadering gaven de verschillende fracties hun visie op de inkomsten en uitgaven van Zeeland. Zo ook de SP.

Lees verder
17 oktober 2021

Westerscheldetunnel eindelijk tolvrij

Foto: SP

Al jaren strijden de SP en de stichting Zeeland Tolvrij voor een tolvrije Westerscheldetunnel, op straat met handtekeningenacties, lokaal in de diverse gemeenteraden, regionaal in de Provinciale Staten van Zeeland en landelijk in de 2e en 1e kamer.

Lees verder

Pagina's