h

SP steunt stakende buschauffeurs; voor meer veiligheid en reiszekerheid

4 januari 2018

SP steunt stakende buschauffeurs; voor meer veiligheid en reiszekerheid

Foto: Henk Postma / PZC

De SP Zeeland steunt vandaag de stakende buschauffeurs in Zeeland, melden PZC en Omroep Zeeland. SP'ers bezoeken de stakende chauffeurs op hun posten in Zierikzee, Sint Maartensdijk, Middelburg, Goes, Terneuzen en Oostburg. De Statenfractie van de SP zal in de vergadering van Provinciale Staten op 2 februari een motie indienen waarin ze Gedeputeerde Staten vraagt, concrete afspraken met Connexxion te maken over het verminderen van de werkdruk.

Een minder hoge werkdruk in het Openbaar Vervoer is niet alleen belangrijk voor de chauffers, maar ook voor de reizigers en overige weggebruikers. Want door de hoge werkdruk kunnen op de weg gevaarlijke situaties ontstaan. Ook de reiszekerheid lijdt onder de strakke rittenschema's. Zo komt het nogal eens voor dat reizigers hun overstapmogelijkheid missen.

U bent hier